Menü
Rövid URL

Best buy szekszárdi kisvörös – Szeleshát Legenda 2015

Szeleshatlegendaa2015

Így kell ezt csinálni. Hibátlanul elkészített, azonnali fogyasztásra kész, élvezetes büdzsévörös egy áruházlánc saját válogatásában. Nem igényel apróbetűs figyelmeztetést – nem kell szellőztetni, hogy kitisztuljon, nem kell érlelni, hogy majd egyszer talán kisimuljon. Tiszta és befejezett.

Atipikus bordeaux-i blend. Bisztrós, sőt, silleres – világos a színe és szellős a felépítése. Szokatlan megközelítés, de jól működik. A paprikás, vonzóan földes-kesernyés jegyek azért elárulják a fajtákat, mégis, a gyümölcsök már a piros spektrumban játszanak (cseresznye és hibiszkusz). Könnyű, de intenzív, íze kellemesen telt, visszafogott, de kellő tartást adó tanninnal. Kerek, játékos, jól csúszó hétköznapi vörös, ilyen jó magyart ennyiért nem is tudom, ittam-e már.

Verdikt: etalon alapvörös, 10 pont (84-85/100).
Ár: 1200 Ft, Lidl.
Vételként: orbitális best buy. Jó hír a Lidlben gyakran felsülőknek: állandó termék, az összes üzlet hivatott tartani.
Ajánlott fogyasztási ablak: értelmetlennek tűnik tartogatni, de valószínűleg néhány évig eltartható.
Alkoholtartalom: 13%.
Zárás: csavarzár (piros pont!)

Disclaimer: Lidl palackminta.

9 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

loading

Szerintem üres, híg, egyszerű. Ha nincs más, talán. De inkább nem venném.
A palackot magam vásároltam.

Sub

Az álruhás 2015-ös Balla Kadarkát kóstoltátok már? Ugyanaz mint ami a Bortársaságnál kapható?

koryfamoso

Kóstoltam, szerintem ugyanaz, ahogy a feketeleányka is, csak most a Lidl-ben jóval olcsóbb.

Hapci

@Loading:
Ha magad vásároltad, az jelentősen eltérő fénytörésbe helyezi a beltartalom megítélése létrejöttének kacskaringós leágazásait. :)
...
Szóval k. nehéz komolyan venni a hiperes-diszkontos alkalmi best buy-okról itt rendszeresen megjelenő pozitív (jellemzően oktopuszi) értékeléseket. Én egy igazán jó borra emlékszem, ami (csak) diszkontban volt kapható és olcsó is volt, ez az aldis Szent Ilona (Kreinbacher) furmint. Az elmúlt 1-2 évben már nem ért pozitív meglepetés, talán a Mészáros kékfrankos (szintén Aldi) volt még valamivel jobb beltartalomban, mint ami az árcédulából következik, bár az se volt közel se olyan jó, mint amit itt olvastam róla.

HattoriHanzo

@koryfamoso, köszi! Egy-egy kadarkára és feketeleánykára be is nevezek. Ha valóban ugyanaz, mint az "eredeti", akkor ez valóban jó vétel. Majd' 20%-kal olcsóbb, mintha kedvezménnyel venném a borboltnál.

loading

@Hapci: igen, legalább 3 hete vettem, 2 hete nyitottam. Tudod a Szeleshátnak azért jó a neve. Bár manapság keveset iszom, vásárolok tőlük.
Én nem szólnám le Octopust. Talán itt volt egy lidl-es olasz bor ajánlója (800Ft-os kategóriában), amely viszont valóban jó volt. És arról nem tehet, hogy milyen palackot küldtek neki.
Generálisan inkább a Lidl választékát észrevételezném, amely H.Á. érkezése óta számomra kedvezőtlenné vált. Persze a kasszánál ettől még sikeres lehet a változás.

Asmat

A Ménesi Feketeleányka, de még a Kadarka is igen jó vétel most 1799-ért a Lidl-ben, inkább azokat nevezném best buy bajnokoknak jelenleg. Főképp a Feketeleányka esetében éreztem, hogy olaszos könnyedséggel, lazán hozza a hétköznapi, minőségi ivóbor kategóriát, úgy, hogy azért egyediség is van benne. A Szelesháttól a K2-t vettem múlt héten, árban ugyanannyi, de azzal összevetve a Ménesi egy teljesen más világ, más gondolkodás. A Szeleshát nekem az utóbbi években és ebben az árkategóriában nagyon konform és unalmas lett, hozza a kötelezőt, igaz az korrektül, de semmi több.

koryfamoso

Megkóstoltam tegnap a Legendát. Nálam a paprika és egy kicsit kesernyés, alkoholos utóíz dominált. Ma újra elővettem, de nem tett jót neki a pihenő.
Ez ennyit tudott, nem vennék többet. Nekem nem jött be, de jó dolog az áruházláncok kínálatának tesztelése, szívesen várom a következő tesztet.

Balla Géza féle feketeleányka és kadarka még kapható. Kíváncsi lennék rá.

Horvátországi Lidl-ben vettem egy dél-afrikai Vredebosch Chardonnay Colombard-ot, 2016-os évjárat. Sajnos a magyar Lidl polcain nem találkoztam vele. Valaki kóstolta rajtam kívül?
Nekem az volt az olcsó best buy idén nyáron. Nem tudom a Lild-től olvassa-e valaki, de kerüljön polcra itthon is, ha lehet. Köszi :)