Menü
Rövid URL

Best buy a Lidlből

Lidlujborok2017

Az aranykor még nem tért vissza a Lidlbe, de a letűnt franciaboros kánanánt siratóknak myújthat némi vigaszt ez a múltkori szállítmány. Nem bánnám, ha rendszeressé válna, de valószínűleg nem fog. Szóval csapjanak le, amíg van mire, és tegyük hozzá, van mire - néhány gyöngyszem ezúttal is jutott a kavicsok közé.

A Le Ballon Bleu Bordeaux 2016 fenomenális vörösbor egy ezresért, annyiért, amennyiért már az "említésre sem érdemes, de legalább nem hibás" is teljesítmény. Bozsoléval flörtölő bordeaux-i. Avagy fajtajellegesen fűszeres, babéros és sötét, azonban játékosabb, gyümölcsösebb, bisztrósabb a megszokottól. Viszont éppúgy szofisztikált: szálazni se nagyon lehet, mindene integrált, pont annyi, amennyi kell, szép kerek. Szedres, fekete cseresznyés, fekete ribizlis és intenzív. A meglehetősen lágy savak is illenek a képbe, de ismerve a magyar szájat - ami oly gyakran savfixált, még vörösben is -, ezt érdemesnek láttam kiemelni. 10 pont és best buy. Most, ilyen fiatalon lehet a legjobb.

Még ettől is jobb a Cotes du Rhone Le Fruité 2016, ugyanazon az áron (vagy csak 900 pénzbe került? már nem emlékszem). Ha nem lennék ma már megfontoltabb fogyasztó, ez próbára tenné a mértéktartásomat. Vidám, élvezetes örömbor, féktelenül itatja magát. Dél-rhone-i melegség, érettség, még ropogósan friss gyümölcsökkel, és mennyivel! Sötét karakterű, de pikáns módon málna- és eperdzsem is villan. Kerek, telt, de nem extrahált a korty, megintcsak fiatalosan túltengő gyümölcsaromákkal. Egy pillanatra sem édes vagy közönséges, a végét különösen jól összefogja a kellemesen érdes, passzoló tannin. Bombajó ivóbor. 11 pont és über best buy.

8 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

PappZoltan

sziasztok, biztos ez már van a boltokban is? Ma voltam Szentendrén, semmi nyoma. Lidl honlapon semmi. Hol kapható?

octopus

@PappZoltan: szeptember közepén érkeztek a borok, egy szokásos egyhetes Lidl akció keretében; egy facebookos poszt alatt azt láttam, hogy "amíg a készlet tart"...

Csak tipp: Bp-n, a Huszti úti üzletben kezdetben nem a boros szekcióban rakták ki ezeket, hanem a bolt másik végében, egy külön polcon - talán máshol is ez a helyzet. Ebben az üzletben egyébként még két napja is jelentős mennyiség volt, mikor visszamentem rhone-iért.

PappZoltan

kedves Octopus, köszönöm, én csak a borok között keresgéltem, most ravaszabb leszek.

Benikuty

@PappZoltán: ez sokadik eset, Szentendrén sosincs az itt szereplő tételekből. Nyilván későn jelenik meg az írás, szóval szerintem így értelmetlen az egész. Nem is próbálkozom többet, mert csak árnyékra vetődöm.

PappZoltan

@Octopus, hétfőn, okt. 2.-án már elfogyott a Huszti úton is. Próbálok szerezni....nem egyszerű.