Menü
Rövid URL

Az én tokajim - Budaházy-Fekete Christmann Hárslevelű 2015

Img 20170621 164453 2
Nem a címke adja el

A 16 szótagos név mellett rendelkezik két további vevőriasztó tulajdonsággal: az egyik a címke, a másik, hogy félszáraz.

Mindannyiunk borszótárában vannak olyan szavak, amelyek láttán megállunk az olvasásban. Vörösöknél ilyen sorompó lehet a brett, vagy az új hordó, fehéreknél a maradékcukor. Nem akarok senkit arról győzködni, hogy a cukortól nem kell félni – van az édességnek az a szintje, ami rajtam is kifog -, de az elmúlt években megtanultam becsülni az érzéssel adagolt édességet, sőt, elég gyakran találkozom olyan fehérekkel, ahol úgy érzem, hogy a csontszárazságért túlzott szikársággal és szigorral fizetnek. A Christmann Hárslevelű nem száraz, cserébe gyümölcsös és életvidám.

Az illat intenzív, mézes, gyógyfüves, szerecsendiós, sárgadinnyés jegyekkel. A korty telt, gyümölcsös, gazdag és szaftos. A Kikelet Váti Hárslevelűhöz vagy Furminthoz viszonyítva a sav kulturált, kerek és arányos. A kortyvégi fanyarság szépen ellenpontozza a maradékcukrot; az összbenyomás inkább a száraz felső határa felé közelít. Tetszetős, vonzó bor, számomra rokonszenves tokaji irány. Biztosra veszem, hogy a következő 2-3 évben még szépülni fog.

13 pont és 3450 ft.

2 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.