Menü
Rövid URL

Alulértékelt - Merfelsz Doppio 2013

Merfelsz pince
A Merfelsz Pince (fotó: http://kadarka.net/)

Mi ez? Szekszárdi KKB merlot-cabernet franc házasítása a zűrös 2013-as évjáratból.

Kitől? Merfelsz Gábor, bár a címkén hangsúlyosabb a Nectar Sexardique felirat. Ez utóbbi kifejezést állítólag Liszt Ferenc használta levelezésében, ez esetben a ’válogatás’ merfelszi szinonimája.

Mennyiért? 3900 Ft

Megéri? Igen.

Milyen? Az illat nyílt, de nem különösebben vonzó: eleinte vegetális, gyógyszeres, idővel málnás, szilvás. Kóstolva azonban az első kortytól élvezet: könnyed, élénk, friss, jóleső édességgel. A hosszú lecsengés szaftos, finoman, egyenletesen feltapadó tanninnal. Ritka eset, hogy az érett gyümölcsökhöz kellően élénk és érett sav társul. Vonzó bor. (Még nem jöttem rá a Merfelsz-borok titkára. Az biztos, hogy nagyon jó minőségű szőlővel dolgoznak, az extrahálást nem viszik túlzásba, és a hordós érlelés a jó ízlés határain belül marad. Az eredmény: kirobbanóan gyümölcsös borok, lédús korttyal, érett savval és bársonyos tanninnal.)

Miért? Mert bűnösen alulértékelt pince. Valahol a gépezetben egy szuper tehetséges borász rejlik, akinek a nevét sem tudom (talán Gódor Attila?). A Merfelsz-borok igazi örömborok. Rejtély, hogy miért nem ismertebbek.

Kinek? Csak az illat tart vissza attól, hogy azt mondjam, mindenki imádni fogja.

Pontban? 13

2 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

sweetsole

A 13-as évjáratban még Gódor Attila volt a borász, de már máshol keresi a kenyerét.

Hapci

Sajnos nekünk legutóbb egy olyan kadarkájukhoz volt szerencsénk, ami nem kirobbanóan gyümölcsös, hanem kirobbanóan illós volt.
Aceton Sexardique.