Menü
Rövid URL

Aldi Shiraz 2016

Aldishiraz2016

Új címke. Nem lett szebb. Az évjárat is gyengébb, mint az elődök (lásd itt és itt), de egy ezresért ez még mindig jó teljesítmény, nem hiszem, hogy nagy konkurenciája lenne. A megszokott formula: hibátlan kivitelezés, minimálisan már megvillantja a fajtát és a borvidéket (ami nem minimálisan teszi, az nem is ennyibe kerül). Illatban erősebb, szépen jön a borsos karakter, lila-fekete gyümölcsök, vagy inkább azok héja, sőt, egy csipet cékla, ami a rhone-ikban is oly tipikus. Az arányai kifejezetten jók, kellemesen tanninos, de íze kissé híg és egyszerű. Viszont ízléses, a stílus több, mint megnyerő. Szeretek erről papolni, most sem hagynám ki az alkalmat: Villányhoz iszonyatosan passzol a syrah, az már egy ilyen alapborban is átjön. Kellemes hétköznapi vörösbor, ezen az áron az egyik legbiztosabb választás, egyértelműen ajánlott. Bónusz pont jár a széleskörű elérhetőségért (állandó termék). 8-9 pont (82/100), Aldi.

6 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

Hapci

Khmmm... egyszer már céloztam a problematikára... most ismétlem: van ez olyan jelentős tétel, hogy itt minden "évjáratát" szemlézni kell, miközben tucatjával vannak magyar termelők, akiknek szinte minden bora jobb ennél, és évente maximum egyszer olvashatunk róluk?

loading

@Hapci: Kérdés, hogy azon termelők bora is 800-1000Ft közötti ársávba esik-e?
Gondolom majd a szerzők/szerkesztők leírják a kiválasztási koncepciót.

octopus

@Hapci: 1000 forintért több, mint iható magyar vörösbor, ez szerintem kivételes teljesítmény. Persze nem vásárolom halomra az ilyen árú borokat, de az sem véletlen, hogy nemigen van másik, amire évről-évre kíváncsi lennék. Mert még nem találtam. De a tippeket örömmel veszem, és gondolom az olvasók is.

Hapci

Nem tudom, én erre az egyre se vagyok még egyszer kíváncsi, egyszeri megvásárlás után. Emlékeim szerint nem haladta meg szignifikánsan a hasonló árfekvésű, nem hibás magyar tételek (Feind legolcsóbb vörös küvé, Csányiék nem Aldinak címkézett hasonló árú borai, Danubiana aldis shiraz-cf küvé, Nagygombos küvé, Hilltop 800 forintos vörösborok, Frittmann Duett, stb.) élvezeti értékét.
Tehát nem vagyok sznob és télen iszom ilyeneket és ennyiért is, csak nem értem, hogy ezt a kontentet ("iható, nem bánt, 8 pont") pont ezzel a borral kapcsolatban minek évente megismételni itt.

emoss

Tegnap kóstoltam, rettenet jó. Nem értek egyet Hapcival az említett boroktól ez egy (több?) lépcsőfokkal azért feljebb helyezkedik. Illatban-ízben egyaránt szuper fűszeres, van kis teste is, jó a mozgása (= nem vizes), csavaros vörös egy ezresért ahogy mondani szoktam: a szerdai paprikáskrumplihoz nem (sem) kívánok többet, 10/5p, orbitális bestbuy. Az igényszint nálam is megvan de ezzel a borral az ég-világon semmi baj, sőt.