Menü
Rövid URL

Aldi African Rock Sauvignon Blanc 2017

Africanrocksb2017

Szerény véleményem szerint ez a legjobb itthon kapható fehérbor ezer forint környékén. Nagyon, nagyon ritka ez a minőség ennyiért, de tud ez mást is, amit szintén nem sokan. Konzisztens színvonalat, évről-évre - én még sosem csalódtam benne. Hogy fényezzem még kicsit: mennyiség is van belőle, országszerte kapható, nem kiváltság hozzájutni.

A pohár fölé sem kell hajolni, már érezni az illatot. Arany középút: nem túl zöld és nem is trópusi gyümölcsös, inkább citrusos, diszkrét TV paprikás aromákkal. Piros pont jár érte, hogy nem műanyag (Gabi fogkrém és társai), mint a mi olcsó reduktív fehéreink zöme. Ropogós, élénk, lendületes, tényleg frissít. Mintha egy fokkal szárazabb lenne az elődöknél, de nem kevésbé csiszolt és gördülékeny. Tartok tőle, hogy még mindig jobb, mint a hazai sauvignonok többsége - ártól függetlenül.

Balra: elöregedett 2015-ös francia fehér az Auchanból 2000 forintért. Jobbra: sokpontos Aldis olasz vörös, kár, hogy dugós volt. Valahogy így hullámzik a hiperes vásárlásaim eredményessége.

Verdikt: csúcsra járatott alapbor, kategóriabajnok, 10 pont,
Ár: 900 Ft (Aldi).
Vételnek: best buy.

5 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

lugas

Végre egy jó hír. Én idén eddig egy SB-nak adtam esélyt (Villa Tolnay, 2017), felbuzdulva az egészen jó tavalyi (akkor egy különösen jó páros volt a SB tavasz az amforással összekóstolva), de az idei mindent elnyomó citrompótlós savassága tavaszig elriasztott a fajtától...

emoss

Minden lényegeset leírtál teljesen egyet értek (illat, íz, elérhetőség, konzekvens minőség), évek óta a "vásárlói kosaram" része.

rambo13

Örömteli h az új évjárat is hozza az eddig megszokott minőséget, egyébként a vörös párja is elég rendben van szvsz. Ha már aldi,kíváncsi lennék egy flat lake beszámolóra is.

Matt

Idén tényleg mintha szárazabb lenne de még így is nagyon finom.

Remélem a jövőben nem érinti végzetesen a dél-afrikai vízkrízis :(