Menü

11 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

dagadtos

Értjük, a jó bort meg kell magyarázni. A képek gyönyörűek, kár, hogy a Somlót övező igen idegesítő vallásos tiszteletet most sem sikerült levetkőzni, kissé émelyítő ennyi ájtatosság és tömjénfüst.

hetfejutannin

Én csak azt nem értem, hogy miért kellene 5-6-7-8 évig hordóztatni egy bort, hogy megkapjuk... mit is? Azt, amit közölünk senki nem kóstolt, de van róla leírás... hú. Az komoly. Az alapján elképzeljük, hogy milyen lehetett. Aha.

emoss

Hogy milyen volt a Somló meg a somlói bor több száz éve senkit nem érdekel. Teljesen a középkorban éreztem magam a videó nézése közben és nem csak a képi megjelenítés és az aláfestő zene miatt. Egyébként meg rendben, ha így gondolja rakjanak a polcokra patent 5-8 éves borokat elérhető áron (!) és mindenki örül.

Hapci

Érdekes figura. Még érdekesebb lenne, ha 6 évre beköltözne egy hordóba.
Azért hozzátenném, hogy mostanában is látok elfekvő somlói igen jó borokat, amik pl. egy 20+ fokos borkereskedésben a legfelső polcon éveket álltak és csodálatosak, miközben a hatalmas útkeresés közepette Tokajban éppen a reduktív technológiában vélték páran megtalálni a bölcsek kövét, és hát azok a bizonyos, rettentő légies és elegáns furmintok már 4 év után padlón vannak, a legjobb körülmények között tárolva...

bncszilagyi

@hetfejutannin Képzeld, palackban is lehet bort érlelni, nem csak hordóban. Durva, mi ?

hetfejutannin

@bncszilagyi: Jaj, de drága vagy! Ennyire megsértettelek a múltkor a syrah poszt alatt, hogy vártál a visszavágásra?! A magam részéről nem bántam volna, ha szellemesebben teszed... ;)

bncszilagyi

@hetfejutannin Szia, így igazából nem kapcsoltam össze a kettőt, de most, hogy így mondod TÉNYLEG. Már akkor lelepleztél... Én készítem inkognitóban a Gálék, a Weningerék meg a Botték borait is, sőt Pannonhalmán is gyakran megfordulok... Ilyen "flying winemaker"-ként, tudod... Most már ezt is tudja mindenki. Viszont, hogy az érlelés nem egyenlő hordó, azt gondoltam azért mégis megosztom veled. Engem csak a jóindulat vezérelt. De hát így segítsen máskor az ember...

hetfejutannin

@bncszilagyi: Egye fene, beleállok, de csak félszívvel teszem, ezt jó előre kijelentem!

Nem, nem tudtam, hogy az érlelés nem egyenlő hordó. Sőt! A "flying winemaker"-t se tudom mi, hogy micsoda.

Viszont hallottam már olyan újságírócska Mihályt, aki magát kilóra eladó boros oldalra írja a közepesen gyenge cikkeit, majd idejár arról elmélkedni, hogy "jaj, de mennyire szakmaiatlan az oldal" (persze konkrétumok nélkül) és fogadkozni, hogy bizony Isten, többet soha.

Aztán meg ugye, mégis. Ráadásul azt is egy gyengécske troll minőségében.

És ha már segítség; nem szeretnék hálátlannnak tűnni, így én is felajánlok neked valamit: tök szívesen csinálok hülyét belőled ismét. (Bár, minden alkalommal, ha olvaslak, azért elgondolkodom: valóban kellek-e hozzá?!)

Minden esetre: csak válaszolnod kell, a tőled megszokott minőségben...

bncszilagyi

@hetfejutannin rendesen utánajártál, reméljük nem izzadtál meg. most akkor borász vagy újságíró, vagy polihisztor? :O

TkNk

A lényeg az, hogy nagyon jó borokat készít, időről időre. A többi kit érdekel? Mégis...