Menü
Rövid URL

A Kiskopár - Mayer Kopár Cuvée 2012

Sz%c3%a1rsomly%c3%b3
Tényleg kopár (fotó: 2.bp.blogspot.com)

Lehet, hogy a címért Mayer Márton kiutalna egy sallert, de tény, hogy a Gere-féle Kopar árnyékából 20 év alatt nem sikerült kibújniuk. Pedig ez tényleg Kopár, és így az ékezet viselésére is jogosult. Ráadásul a Gerénél egy jó bisztróbor árával mindig olcsóbb volt, és én ahányszor találkoztam vele, mindig tetszett.

A 2012-es Mayer Kopár majdnem nagy bor. A majdnemért a brett és az illó a felelős - az én tolerancia küszöbömet egyik sem lépi át, ám egy hibakizárásos borverseny előzsűrije nem biztos, hogy átengedné a második körbe. Pedig annyi más erénye van. Pl. habzsolnivalóan finom. Az illatban eszményien érett gyümölcsök garmadája intenzív, de szép pörkölési aromákkal. Egy pillanatra sem lekváros, a sav nem égett el, a tannin nem szárít, az alkohol nem lóg ki (pedig 15-ös), és a cabernet-túlsúly ellenére nem paprikás. Behízelgő, gyümölcsösen édes és gyümölcsösen szaftos hosszú lecsengés. A legjobban valószínűleg pont azoknak tetszene, akik nem olvasnak borkritikákat.

13-14 pont és 6000 Ft.

3 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

hetfejutannin

A posztban forgó bort nem ismerem, de legutóbb a pincétől ezzel a borral találkoztam:

https://borbolt.hu/mayer-cuvee-remete-2009/t/8321

drbarta örökbecsűjét idézve, bontás után nehéz volt eldönteni, hogy valami nem okés, vagy ha ráhangolódok, ki fog sülni belőle valami perverz... másnapra sajnos egyértelmű lett: valami nem okés. Ecetes savanyába hajlott, második körbe az se jutott volna be.

emoss

@hetfejutannin: sokat azért ne várj egy 8 éves kisküvétől pláne amibe portut is házasítottak. Nekem az ehhez hasonló "mindentbele" borok többnyire (10/9x) nem jönnek be de a legjobb amikor még sztorit is építeni akarnak köré pl. St. Andrea Napbor emlékeim szerint 7 v. 9 féle szőlőből Egri Csillagként definiálva (definiálva?).

Amúgy: 2-3 éve voltunk Marci bácsinál amikor is a Kopár is tisztességgel helyt állt de a franc-jai...huh, na azokaztán.

kereklaszlo

Ezt nem értem.Mindenki kritizálja,szóvá teszi,hogy a zsűri nem engedné a második körbe,majd elkezditek dicsérni. Akkor most mi van? Mindezt 6000Ft-ért.