Menü
Rövid URL

A hét bora – African Rock Sauvignon Blanc 2014

Aldisb14

Közkeletű bölcsesség, hogy óvakodjunk a helyi faunát ábrázoló, olcsó palackoktól. És ez az "African Rock" név sem bizalomgerjesztőbb, mint az oroszlános címke. Mégsem bánom, hogy tettem egy próbát a borral.

Egyszerűen nem sikerült fogást találni rajta – jó az intenzitása, mindene a helyén, kerek egész. Tökéletesen tiszta és profi, de mentes a művi, tutti-fruttis aromától, amit itthon sokan kevernek a fajtajelleggel. Pixel-perfekt sauvignon blanc.

Kevésbé harsány és vad, mint sok (drága) új-zélandi, de hasonló iskola. Hűvös, ropogós, zamatos, éterien tiszta. Inkább citrusos és egreses, mint vegetális-pirazinos. Bámulatosan gördülékeny, harmonikus, és szinte felrázza az embert, olyan frissítő – erre egy kis CO2 is rásegít. Precíz, játékos, könnyed tavaszi bor, csordultig tele élvezeti értékkel.

12%, csavarzár. A dél-afrikai szabályozás Integrity and sustainability emblémáját viseli (a csavarzár oldalán találjuk), avagy eredetvédett, helyben palackozott és fenntartható gazdálkodásból származik. A weboldal szerint 799 forint, az üzletből százassal drágább ár rémlik – így is, úgy is gigantikus best buy. Maximálisan elégedett voltam vele, gyorsan elfogyott. Coup de coeur. Tehetség (10/20, 84/100 pont, Aldi)

11 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

apci500

Nem volt könnyű, de átválogattam a polcot, mivel keverve volt a 2013-asokkal. Azt esetleg nem kóstoltátok? 799 volt, még nem kóstoltam, mert darabban lévő tételeket kell feldolgoznom először :-)

octopus

@apci500: én speciel nem, de ilyen jellegű boroknál inkább a legfrissebb évjáratra hajtanék.

jackrose

Bízom a cikk író ízlésében, egy sixpakkot betoltam a kamrába, nyári előkészülés keretében :P

"Közkeletű bölcsesség, hogy óvakodjunk a helyi faunát ábrázoló, olcsó palackoktól."
Ne csak az olcsótól, 3e ft környékén sikerült elefántos syrah-t vennem pár évvel ezelőtt, botrány kategória volt...

emoss

Megvolt a teszt, mindenkinek tetszett aki kóstolta, köszi! Remélem nyáron is elérhető lesz! ;)

HattoriHanzo

@jackrose, magam is bíztam már sokszor ezen az oldalon, aztán kevés kivételtől eltekintve kiderült, hogy az aktuális best buynak kikiáltott bor csak harsány túlzás. :)

Matt

Megjelent ebből a '15-s évjárat - új fehér címkével - és legalább annyira jó, ha nem jobb mint a tavalyi.

Alig volt már pár palack.