Menü
Rövid URL

A francia siller – Perrin Tavel 2011

Perrintavel2011

Rozé-e a taveli? Egy Dúzsira (tetszőleges, mainstream pannon pink behelyettesíthető), de akár provanszira alapozva a válasz első, és sokadig nekifutásra is határozott nem. Echte siller ez – csak éppen autochton szőlőfajtákból készítve (jelen esetben: cinsault, grenache és mourvedre).

Ezek után már aligha meglepő, hogy ötévesen is jól tartja magát ez a Perrin-féle változat. Nem szándékosan tartogattam, egyszerűen most került elő a borhűtőből. Még idejében – az az érzésem, hogy jövő nyáron már a lassú hanyatlás útján járna.

A palack alján sötét üledék, mint egy vörösborban (a fotón éppen nem látszódik). Illatát minden Rhone-rajongó gyönyörűnek találná, hozza a palackérett grenache-blend varázsát: szultána mazsola és vintage eperdzsem, egy kevés avaros fejlettséggel megspékelve. Kóstolva telt, testes, ez aztán nem gömbrágóízű limonádé. Kissé alkoholos is, az igazat megvallva, ugyanakkor kifejezetten száraz. A vége lehetne valamivel intenzívebb, de összességében nagyon szerettem: élvezetes és egzotikus, igazi mediterrán bor.

Pont: 11-12/20 (86-87/100), pusztán az élvezhetőség okán hajlok a felfelé kerekítésre.
Ár: 13,5 euró (gute-weine.de, már a 2014-es fut).
Vétel: nem kifejezetten olcsó, de egy friss évjáratra alkalomadtán ismét vevő lennék, aki pedig még nem találkozott hasonlóval, annak csak ajánlani tudom.
Zárás: parafa (nem meglepő).
Alkoholtartalom: 13,5%.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.