Menü

Az éttermek értékeléséről

A kalauz az adott pontszámmal a konyha teljesítményét értékeli, nem az étterem külsőségeit vagy a kiszolgálást.

A tesztelés anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját minden esetben kifizeti. Szempontjai:

  • a felhasznált alapanyagok minősége, frissessége, szezonalitása 

  • az elkészítés professzionalitása, a technológiák adekvátsága 

  • a fogások harmóniája, arányosság 

  • a kreativitás és a tálalás 

  • ár-érték arány
A pontozási rendszer
20-19,5 A világ legszűkebb élvonalához tartozó étterem
19 A világ legjobb éttermeinek egyike
18-17 Kiemelkedő konyha
16-15 Nagyon jó konyha
14-13 Jó konyha
12-11 Jó szívvel ajánlható konyha – amennyiben az ár-érték arány is rendben van
10-8 A konyha esetenként túlmutat a mindennapi rutinon
T Étterem számottevő erény nélkül („tesztelve, de nem értékelve”)