Menü
Rövid URL

Vedd fel a relaxpózt és kóstolj - Mantra Coffee

Img 3798

Van egy nagyjából húsz négyzetméteres kis helyiség a Veres Pálné utcában, amit kicsit nehéz is észrevenni, ha nem célzottan keressük. Specialty coffee barnak hívja magát, pedig nem az. Nem is kávézó, nem brew bar, nem presszó. Jóval több annál. Egy meditációs egység, ahol az ember gyakorlatilag fejest ugrik az újhullámos kávéuniverzumba, még akkor is, ha csak egy egyszerű tejeskávét kér elvitelre.

Img 3729

A dizájn teljesen minimál, nyersfa bárszékek, egyszerű könyöklő, fehér-narancssárga falak. A Mantra szívcsakrája a főzőrészleg, ami nagyjából olyan, mint egy alkimistalabor. Mindenféle filterkávés eszköz, espresso gép, hőfokmérős vízforraló, félembernyi kávédaráló. Nem lehet megunni. De ami méginkább kiemeli a Mantrát a tömegből, az az alaphangulat. Bemész, leülsz és még a vizet is úgy kóstolod, mint egy elsővonalas sommelier. Aztán találomra rámutatsz egy kenyai Chorongira Chemexben, de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy lemaradsz a nakedről, vagy a legújabb cold drip csodáról.

Img 3786

Komolyan mondom, a koffeinmérgezés tényleg opció. A Mantra valahogy annyira természetesen és lazán adja az ízfanatikus imidzset, hogy akarva-akaratlanul beszippant és újraformál. Hirtelen természetessé válik, hogy mélymeditatív nyugalomban illatozzunk, hogy végigfuttassuk a kortyot a szájban, hogy a feketeribizli mellett az almás savasságot is észrevegyük és hogy végül mindezt másokkal is megvitassuk. A fíling tényleg telitalálat, nem véletlen, hogy fél év alatt igen tisztes törzsközönséget növesztettek maguk köré. A Mantra igazi egyéniség Budapest egyre pezsgőbb avantgárd hipszterkávézó-kultúrájában.

Img 3780

A kávékollekció gerincét a Casino Mocca és az olasz Gardelli adja, időszakosan változó termékpalettával. A szemfülesek azonban elcsíphetnek néhány ritkaságot is, legutóbb például egy cupping-est apropóján érkezett pár csomag Tim Wendelboe kávé is. Pálvölgyi Krisztián egyébként rendszeresen szervez képzéseket, kóstolókurzusokat, érdemes figyelni az eseményeket Facebookon.

Egy szó, mint száz, a Mantrát érezni, látni és átélni kell, kötelező mindenkinek, aki többnek látja a kávét egy keserű, szenes löttynél.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.