Menü
Rövid URL

Íme, az év éttermei! (Megjelent a 2015-ös Gault&Millau)

Ma jelent meg a Gault&Millau Magyarország 2015-ös étterem- és borkalauza. A kiadványt bemutató gálán a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:

  • Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem);
  • Az év borászata a tokaji Bott Pince;
  • Az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos; tulajdonosok: Kalocsai Zoltán és Horváth Tamás).
Adamcsaba web
Ádám Csaba (Olimpia), az év konyhafőnöke

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek a következők:
- Costes restaurant,
- Onyx étterem,
- ZONA Bisztró
17-17 ponttal,

  • Alabárdos étterem,
  • Borkonyha,
  • Laci!Konyha!
  • Olimpia Vendéglő
  • Salon Restaurant 16-16 ponttal.

15 pontosok: Aranykaviár étterem, Babel, Csalogány 26, LouLou Restaurant.

A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára.

A könyvbemutató gálán átadták a Magyar Gasztronómiai Egyesület Hagyomány és evolúció díját az esemény díszvendégének, az osztrák Eckart Witzigmannak. (A világhírű osztrák-német konyhafőnök munkásságáról, a hazai vendéglátásra gyakorolt hatásáról részletes írást közlünk.)

A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványokat is. A tanúsítványt a leghozzáértőbb hazai gasztronómiai szakemberek tesztjei, kóstolásai alapján ítélik oda legkiválóbb minőségűnek talált hazai termékeknek.

Az Aranyszalag Minőségi Tanúsítványt idén Balogh Nagy Erzsébet keleméri Île de France-báránya és Baumgartner Antal tisztavérű szőke mangalicája kapta.

A Gault&Millau Magyarország 2015 étterem- és borkalauz Feltörekvő étterem díját a gyulai Patrióta étterem, A vidék étterme 2015 elismerést a békéscsabai Brill étterem, az Alternatív vendéglátás elismerést pedig a Pesti Burger és Bár kapta.

Pesti burger web
Pesti Burger és Bár a Tompa utcában.

A Gault&Millau kalauz teljes 2015-ös tartalmát elérik a gomijo.hu/kalauz-2015 címen. Az idei tesztek, toplisták, értékelések is itt találhatók meg. A tesztek elérése kuponkód köteles, és a friss tesztek miatt kizárólag a 2015-ös kódokkal érhető el. A friss kódokkal elérhető egy-egy étterem tavalyi és tavalyelőtti tesztje is, ugyanakkor a borászatok tartalmát, így az egyes tételek tesztjeit, valamint a borászat tételeinek tavalyi és idei összehasonlítását bármely regisztrált felhasználónk számára ingyen biztosítjuk.

9 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

pinotnoir

egyébként a borkonyhának és az alabárdosnak tiszta szívből gratula.csak azt nem értem,hogy miért nem ők állnak az első helyen?

rambo13

az nem megoldható, h akinek 2014-es könyve van, az legalább láthassa azt, amihez eddig is joga volt???
az ok, h az új értékelést nem látja, szerintem ez így helyes, de a régiekhez ugyan olyan joga lenne, mint eddig...
pl most gyorsan meg szerettem volna nézni egy-két étteremnél, h a pontszám mennyire változott, de nem tudom, pedig azzzal, h a tavalyi könyvet megvettem úgy érzem járna ez a jogosultság.
köszönöm

pinotnoir

a borászatok közül hol van a somlói dr.tóth barnabás,a káli medencéből a trombitás tamás
és még sorolhatnánk...(ha ismerik egyáltalán)....