Menü
12

Étterem és vendégház Zebegény felett, a hegyoldalban. Terasz és levendulás kert, magával ragadó kilátás, kis játszóház gyerekeknek.

A választék: délben 3 fogás (5600 Ft), este 4 fogás (6800 Ft). Hétvégén a menü mellett néhány kiegészítő ajánlat a táblán. A konyha egyszerű, nem túlbonyolított, igyekszik környékbeli alapanyagokat is használni.

A lencseveluté selymes, sűrű krémleves barna lencsével. Zöld levelek takarják, ezek alól kellemes füstillat árad ki. A tetején tejfölhab, enyhén csípős pirított kolbászdarabkákkal: minden szép, de az összhatás végül némileg savszegény.

Lazac roston zöldségekkel. Roppanós bőrű hal, szép vajízzel. A pirított és párolt zöldségek frissek, sokfélék: sárgarépa, lila répa, cékla, édeskömény, borsóhüvely, pakcsoj. Tiszta ízek, de a jól sikerült egyszerűségből nagyon hiányzik egy jó mártás, ami az elemeket összekötné és „megemelné”.

Crème brûlée törökmézzel. A krém kiváló, a törökméz is jó.

Nagyon jó borválaszték, kézműves tételek is megjelennek, minden tétel pohárral is kapható. A szerviz visszafogott, udvarias.

2016-os étteremteszt megtekintése
11

Étterem és vendégház Zebegény felett, a hegyoldalban. Terasz és levendulás kert, festői panoráma, kis játszóház gyerekeknek.

A konyha lehetőség szerint környékbeli alapanyagokat használ, étlap nincs. Délben naponta változó háromfogásos, este négyfogásos menü.

Padlizsántatár szardellával. Ízléses kis előétel: a padlizsán friss, jó textúrájú, darabos, lehetne kicsit savasabb is. A pirítós ropogós, még meleg. A padlizsánra tett szardella jól sóz, a további sóvirág fölösleges.

Csirkemell vajas pirított karfiollal. Vastag mellhús bőrrel sütve, enyhén túlkészítve. Alatta a pirított karfiolból szépen jön a vaj íze, hozzá meglehetősen koncentrált jus (már-már túl tömény) és kis madársaláta. Egyszerű étel üdvözlendően friss felfogásban.

Csokoládéfelfújt sült habbal. A desszert kicsit alulkészült, túl folyós, egyébként jó csokoládé, harmonikus íz. Van hozzá kellemesen fanyar erdeigyümölcs-ragu és néhány roppanós habcsókdarab, amely édességével már kicsit nehezít. Hatalmas adag, a fele is elég lenne.

Igényes borlap kis pincészetek kézműves boraival. A szerviz figyelmes, informatív.