Menü
11

Rusztikus műparaszti romantika a zalai dombság közepén, friss levegő és csodás táj. A beltérben faborítás, matyófüggöny, szárított paprika, hímzett falvédő, kosárból készült lámpaernyő.

Az étlapon hús-krumpli kínálat és naponta változó fogások friss, helyi alapanyagokból. Őszinte konyha.

Fogadófalatként kis szelet kenyéren kiváló rémoulade és főtt tojás.

Házias jellegű a tyúkhúsleves: ízében-színében kicsit fakó, de házi a tészta, jó állagú a hús és a zöldség is.

A roston sült sertéskaraj sóval-borssal ízesített vastag szelet hús, kiválóan elkészítve (kívül épp megfelelő a pörzsanyag, belül szaftos). A köret egy nagyon egyszerű pirított burgonya és egy kicsit túlédesített uborkasaláta.

Desszertként rétes: tölteléke darabos (rendes) túró, a tésztája vastagabb fajta németes verzió – az egész friss és rendben van. És valódi a tejszínhab.

Szűk borkínálat, nem is kell több. A szerviz barátságos és profi.

2016-os étteremteszt megtekintése
11

A teraszról széles kilátás a völgyre és a dombra, idilli-vidéki hangulat. Otthonos a beltér is (a borsszórót akár ki lehetne cserélni borsdarálóra).

„Fogadósné kiskonyhája” mottóval egy német pár kezdett örömfőzésbe Zalacsány zöldövezeti külterületén. A környékbeli gazdák alapanyagait használják, az étlap rövid.

A fogadófalat hagymás-almás meleg kacsazsír zöld oregánóággal. Egyszerűbb minőségű friss kenyeret adnak hozzá.

Gyöngytyúkleves fürjtojásos tésztával. A leves íze tartalmas, a felszínén szép színű zsiradék (kicsit sok is), benne házi tészta.

Gazpacho. Üdítő, friss ízű, sűrű, hideg zöldségleves.

Remek a házi grillkolbász, a mellé adott savanyú káposzta épp jól savas, nincs túl puhára párolva. Megjelenik még egy habos-krémes krumplipüré is.

Borjúrostélyos szürkemarhából. A hús nem mondható keménynek, de nem is nagyon puha, a BBQ-mártást sűrített paradicsom uralja, füstösség vagy más pikantéria nem keveredett bele. Korrektül pirult a szalonnás burgonyakorong (a dödölle és a röszti rokona), mellékesként még friss saláta uborkával, sokféle jó paradicsommal és ecet-olaj öntettel.

A tökmagolajos fagylalt alapja egy házi vaníliafagylalt tejszínhabbal, tökmaggal és tökmagolajjal garnírozva. Jópofa kombináció.

Friss őszibarack bajorkrémmel és málnaöntettel. Egyszerű és jó kis desszert: a krém nem túl édes, a barack szaftos, a mártás egyfajta málnalekvár-féleség. Tejszínhab (valódi) is van hozzá.

A borlap szűk, de igényes, hangsúly a bioborokon. Házi szörpök, jóféle pálinkák.

A szerviz elkötelezett, kommunikatív, kedves.