Menü
13

Modern budai rendezvényközpont nagy belterű étterme kényelmes bútorzattal. Nyáron hangulatos terasz, kilátás a parkra.

Rövid étlapon egyéni bisztróételek és hagyományos magyar fogások, naponta változó friss halak, tenger gyümölcsei, főzelékek. Paprikás csirke, gulyásleves, keleméri bárány, nyúl, süllő, magyar tarka hátszín, kacsahússal töltött káposztás-meggyes gyoza, fürj gombás knédlivel...

Óriáskalmár-carpaccio, burgonyapüré, mangóecet. A tintahal állaga szinte krémesen puha, fájóan hiányzik a jellegzetes ruganyosság. A pürén kívül gránátalma a köret, az ecet jó élénkítő elem.

Vörösdurbincs-ceviche. Kellemesen savas, szaftos hal friss korianderrel, avokádóval, kaliforniai paprikával: könnyű előétel

Grillezett kecskesajt, pirított dió, sült alma. Korrekt, szerethető fogás: a sajt lágy és ízes, az alma jó állagú, a dió enyhén pirult, az adag mérete eltalált.

Grillezett malacoldalas. Remekül előkészített, omlós hús kiváló pecsenyelével és igényes körettel: sült baconos koktélparadicsom, pirított gombák, bébispenót. Nagyon szép tányér.

Zsályás nyúlcomb, borsikafüves szósz, ánizsos zöldségek. Csontról könnyen lefejthető, omlós hús, mártása koncentrált és kifejező. Az ánizsosság könnyíti a fogást.

Sajttorta, citromnádas málna, eperkrém, vaníliafagylalt. A torta nagyon könnyed, tölteléke habkrémszerű, jól áll neki a kellemesen fanyar gyümölcskrém és az ementáli-formára dizájnolt, édes fehér csokoládé. Jó zárás.

Hazai borkínálat néhány külföldi tétellel és pezsgővel kiegészítve. A szerviz barátságos.

2016-os étteremteszt megtekintése
13

Modern rendezvényközpont nagy belterű, elegáns étterme. Nyáron hangulatos teraszal kilátással a Gesztenyéskertre és a Sas-hegyre.

Rövid, áttekinthető étlap, jó ár-érték arányú ebédmenü. Friss alapanyagok, egyszerű bisztróételek, klasszikus magyar fogások könnyed stílusban.

A konyha üdvözlete hideg cukorborsókrém retekkel: a krém grízes, a falat kicsit nehézkes.

Kacsamájterrin, fűszeres-ropogós kenyér, narancslekvár. A lágyan fűszerezett májkockák kissé zsíros hatásúak, a kenyér túl édes. A narancslekvárral és almarudakkal összességében korrekt, de nem kiemelkedő fogás.

Tavaszi cukorborsóleves. A friss borsó nagyon édes, a julienne-re vágott roppanós zöldségek tovább erősítik az édes vonalat. A hatás végül egyszerre túl édes és túl sós.

Fogas, rumos vajszósz, menta, spárga. Nagyon szépen sült halfilé, a bőre ropog, húsa szaftos, eltalált a fűszerezés. A zöld, fehér és bébispárgát precízen blansírozták, a szósz gyönyörű sárga, könnyű és habos. Jól illik halhoz, spárgához egyaránt.

Túrós pirított gnocchi, sültpaprika-krém, tejfölhab. Szaftos és pirult a gnocchi, lágy-selymes és decensen fűszerezett a paprikakrém. A tejfölhab könnyű is meg pikáns is egyszerre, jó kontraszt a vékony sült császár.

Karamellkrém, passiózselé, sópelyhes vaníliafagylalt. A nem túlédesített krém valóban nagyon krémes, a zselé kissé vastag. A lágy vaníliafagylaltot a fleur de sel pikánssá teszi. Jóleső és nem eltúlzott méretű desszert.

A borlapon szűk válogatás. A szerviz nem mindig koncentrált.

2015-ös étteremteszt megtekintése
12

Üvegfalas tágas-modern beltér, kilátás és csendes terasz a Gesztenyéskert felé.

Egyszerű, de ötletes bisztrókonyha, jó alapanyagok. Heti menüajánlat.

A tavaszi karfiolleves zöldségalaplével készült, benne frissen roppan a karfiol, répa, karalábé, korrekt a vajas galuska.

A heti menüben kínált filézett rántott csirkecomb szaftos (itt-ott nyerses maradt), a sült krumpli puha, de kívül még pirulhatott volna. Klasszikus decensen fokhagymás uborkasaláta van hozzá.

Aranydurbincs vaslapon pirult, húsa szaftos, mediterrán hatású fűszerezést kapott. A „mézes-passiós vinegrett” mártás könnyű és pikáns, leheletnyit savanykás: tökéletes. Könnyű öntettel tálalják mellé a kevert zöldsalátát, uborkacsíkkal és grépfrúttal. Kellemes nyári étel.

Jó választás a kacsamell: bőre ropogós, húsa majdnem teljesen átsült, de még tartja szaftosságát, szép a pecsenyelé. Remekül illik hozzá a töltött padlizsán: kellemesen kesernyés sült héjban jóféle zöldségelegy.

A crêpe suzette vékony, szépen sült palacsinta, darabos és kifejező ízű friss narancsdzsemmel. A narancslikőr lefelejtődött, van viszont fehércsokoládé-fagylalt.

„Namelaka csokoládékrém friss gyümölccsel”: a fehércsokoládé-krém selymes állagú, enyhe lime aromatizálja. Jól illik hozzá a koncentrált málnakuli és a friss erdei gyümölcs. Szép befejezés.

Szűkös borlap. Kicsit bizonytalan, de udvarias szerviz.

2014-es étteremteszt megtekintése
12

Elegánsra hangszerelt, nagy belterű étterem eltolható üvegfalakkal a budai Larus rendezvényközpontban. Nyáron kellemes óriásterasz frissen ültetett fákkal, szőlővel, szép kilátással a Gesztenyéskertre és a Sas-hegyre. Jó ár-érték arányú déli menü.

Röviddel lapzárta előtt jött új kreatív séf az étterembe: az új konyha teljesítményéről az első benyomás kedvező, a további teljesítmény nem látható előre. A gyakran változó, rövid étlapon modern bisztrófogások.

„Pirított kacsamáj sült ananásszal, portói karamellel”. A jó minőségű, szépen pirult, krémes belsejű máj, jó összhangban áll az édes-savanyú ananásszal és a portói redukcióval is. Szerencsés háromszög alatt született tányér.

„Aranydurbincs mézes-passiós vinegrettel”. A hal bőre ropogósra pirult, savanyú-édes mártása egy passiógyümölcsös vinegrett bazsalikommal és koriander zöldjével. Sült és puha vajtök, nyers uborkaszelet és friss grépfrút a garnírung. Könnyű léptű nyári tányér, szép megoldásokkal.

A mangalicakaraj középtáji szárazságán sokat segít a jóízű zsírgyűrű a külsején, jófajta párolt-pirult zöldségek és kicsit vizesebb természetű padlizsán a garnírung.

„Citromos nyelvhallal töltött ravioli”. Az egyfajta lepényhalból (limande) készülő töltelék jó halízű, krémes állagú, lágyan citrusos aromatizálást is kapott. A tészta valamiért hol lágyabb, hol keményebb, viszont remekül illik hozzá a karfiolkrém és a finoman adagolt korianderzöld.

A hideg kókuszos passiókrémleves állaga inkább kocsonyás-pudingos, mintsem leveses. Kedves pikantériát hoz a desszertbe a vanília, a friss fanyar gyümölcsválogatás (szeder, ribizli) és a bazsalikom.

A borválaszték szerény, de nem érdektelen. A szerviz riadtan udvarias.

2013-as étteremteszt megtekintése
9

Budai rendezvényközpont étterme a Csörsz-parkban. Óriási, tágas beltér, modern berendezés, nagy ablakok, nyáron nagy terasz.

Az áttekinthető étlap a történelmi magyar konyha ízeit ígéri a 21. század felfogásában, állandóan változó kínálatban. Az ajánlatok közt szerepelnek étel-bor párosítások is. Mindig kapható „bio üzleti menü”, rendszeresek a tematikus ajánlatok: osztrigaest, borvacsora.

Jó kezdet az üdvözlőfalatként, krumplis kenyéren tálalt szarvasgomba-olajas tejföl, keta kaviárral: az aroma nincs túladagolva, a falat harmonikus. A „Larus-húsleves” egy összetett tányérhúsféle. A lé nem kiemelkedő, zavaros és sajnos langyosan érkezik. Benne répa, lúdgégetészta, maceszgombóc – valamennyi túlkészült. Megjelenik még két óriási zúza és sok marhahús, inkább a száraz, mint a szaftos fajtából – a kis darab csontos uszály még a legjobb. A kísérethez tartozik egy jó esetben is rutinmegoldásnak vélhető vastag kapormártás, némi nagyüzemi torma. A pirítós ipari kenyér, így igazi örömet csak a velős csont nyújt. Az jó. A következő étel: vargányás derelye szarvasgombával, libamájjal, vargányával. A tészta vastag és alulkészült, tölteléke egy nehéz vargányás püré. A mártás egyfajta olajos ragu: olajból, szarvasgombaolajból, apróbb libamájdarabokból, vargányából áll. Már oxidálódott (avas) fenyőmag is került hozzá. És egy kacsaétel: „omlós kacsacomb rózsaszínű mellel, májával, tésztában sült meggyes káposztával”. Ez az étkezés mélypontja: porlósra túlsült comb, szívós és hideg mellhús, grízes máj. A többi hozzávaló erényhányadosa is hasonló – elázott tészta, túl savanyú káposzta. Jó ugyanakkor a nagy, csontos borjúkaraj, amihez könnyű-friss fánkot szervíroznak. Szembeszökő azonban, hogy a parajba túl sok só került, a gombamártás ismét vaskos-nehézkes, s feltűnik még egy eltévedt brokkoli. A rendelt két desszert közül a császármorzsa pirítva szárított nokedlire emlékeztet, mártása meleg gyümölcspürére. Jobban sikerült a csokoládéfelfújt: ez valójában egy olvadós belsejű piskótaféle: íze és állaga egyaránt kellemes. Málnapüré és fagylalt kíséri.