Menü
Rövid URL

mge

VII. Hagyomány és Evolúció – selejtező és döntő

L%c3%a1bosok konyha 2

A versenykiírás nyomán beküldött pályázatokból a zsűri szakmai szempontok alapján döntött, úgymint: technológiák ésszerű alkalmazása, arányosság, milyen ízharmónia társítható a leírtalhoz. A szakmai alapossághoz hozzátartozik a szabatos receptírás is.

A 14 pályázóból első körben 8 jutott be a döntőbe

  • Csertő Richárd (Borkonyha/Budapest)
  • Égető Hunor Zoltán (Kollázs/Budapest)
  • Hangya Zoltán (Veszely Csárda/Békéscsaba)
  • Huszár Krisztián (Fáma/Budapest)
  • Kelemen Roland (Hunguest Hotels/Hajduszoboszló)
  • Pilter Tamás (Alabárdos/Budapest)
  • Sándor Lőrinc (Borkonyha/Budapest)
  • Németh Ákos (Rézkakas/Budapest)

További 6 jelentkezőt selejtezőre hívunk meg – közülük 2 kerül be a döntőbe

  • a selejtező időpontja: 2018. április 8.
  • témája: a harcsaétel
  • főzés kezdete reggel 9 óra
  • a főzésre rendelkezésre álló idő: 75 perc
  • tálalás 5 adagban (3 a zsűrinek, 1 a fotósnak, 1 a pályazsűrinek)

A helyszín: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye, 1133 Budapest, Dráva utca 18-22.

A selejtező beosztása

A versenyzők neve mellett három időpont látható:

  • érkezés időpontja
  • főzés kezdete
  • tálalás időpontja

A versenyzők első csoportja:

  • Farkas József (Fat Mama/Budapest) 8:00 9:00 10:15
  • Katona Ervin (Rézkakas/Budapest) 8:00 9:10 10:25
  • Tomo Mackovic (Pampas/Budapest) 8:00 9:20 10:35

A versenyzők második csoportja:

  • Darvasi Sándor (Munkácsy Hotel/Békéscsaba) 8:30 9:30 10:45
  • Gunya Gábor (Szent János Hotel/Mohács) 8:30 9:40 10:55
  • Kurucsai Attila (Mokos Családi pincészet/Palkonya) 8:30 9:50 11:05

A selejtezőre a budapestiek 5.000 Ft, a vidékiek 10.000 Ft ösztöndíjat kapnak az MGE-től

A versenykiírás ITT
A Hagyomány és Evolúció Általános Alapszabálya ITT

A döntő

  • időpontja: 2018. április 22.
  • a főzés kezdete reggel 8 óra
  • témája: harcsa és fürj; a fürjet és hozzá a meglepetés-kosarat az MGE biztosítja; egy sellyei fürj körülbelül 180 gramm súlyú; belsőség is lesz hozzá
  • a főzésre rendelkezésre álló idő: 90 + 60 perc
  • tálalás ételenként 5 adagban (3 a zsűrinek, 1 a fotósnak, 1 a pályazsűrinek)

A döntő beosztását a selejtező után tesszük közzé.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.