Menü
Rövid URL

mge

V. Hagyomány és Evolúció – végeredmény

A Magyar Gasztronómiai Egyesület ötödször rendezte meg a Hagyomány és Evolúció melegkonyhás szakácsversenyt. A budaörsi METRO Vevőakadémián 2013. október 27-én ért véget a döntő, vasárnap este volt a díjkiosztás:

Az első helyezett

Molnár Gábor a müncheni Königshof szálló Michelin-csillagos éttermének korábbi chef de partie-ja, ma a Königshofhoz kapcsolódó Geisel's Vinothek junior sous chefje, a mártás- és a halrészleget felügyeli.

Img 6346

A dobogósok

Img 6436
Szűcs Zoltán, Molnár Gábor és Horváth Szilveszter a zsűri elnökével, Molnár B. Tamással (Fotók: Bakcsy Árpád)

A helyezések

I. Molnár Gábor Geisel's Vinothek (München)
II. Horváth Szilveszter La Maréda (Győr)
III. Szűcs Zoltán Salon
IV. Daniel O’Shea Alabárdos (Budavár)
V. Győrffy Árpád Arany Kaviár
VI. Méri Dezső Salon
VII. Galgóczi Gábor Aszú

Megosztott VIII. hely (ábécé sorrendben)

Abrudán Zsolt New York Kávéház
Barhó Szabolcs Borkonyha
Császár András Onyx
Garai Ádám Mák Bisztró
Haraszti Zsolt Aszú
Puskás Csaba Borkonyha
Volenter István Walter

Az V. Hagyomány és Evolúció döntősei közül 6 versenyző vehet részt a Bocuse d'Or magyarországi selejtezőjén, márciusban (SIRHA Budapest, 2014. március 10-12.)

Img 6214
Munka a látványkonyhán (Fotó: Bakcsy Árpád)

A dobogósok díjazása

I. helyezett: 400.000 Ft OTP Klub ösztöndíj
II. helyezett: 300.000 Ft OTP Klub ösztöndíj
III. helyezett: 200.000 Ft OTP Klub ösztöndíj

Az ösztöndíj szakmai továbbképzés célját szolgálja.

További díjak

A Cookbooks.hu könyváruház (Fekete Antonio) felajánlása: idegen nyelvű szakkönyv minden dobogósnak.

Különdíjat kapott a legszebb konyha munkáért: Szűcs Zoltán
(Idegen nyelvű szakkönyv, szintén Fekete Antonio felajánlása; a díjazottat Széll Tamás választotta ki.)

Különdíj a IV.-V.-VI. helyezettnek:

Károly József felajánlása: 3 x 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány, amely a Budagyöngye hentesüzletében váltható be.

További OTP KLub ösztöndíjazás

A döntő résztvevői közül az az első 6, aki tudja vállalni a Bocuse d'Or feltételeit (kétszer 2 hónapon át tud készülni Magyarország képviseletére a Bocuse d'Oron), célzott felkészítést kap a Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjére (2014. március 10-12.)

A magyar selejtező első helyezettje jut tovább a európai selejtezőre (Bocuse d´Or Europe), amely 2014. május 8-9 között lesz, Stockholmban.

Mely első helyezett az európai döntő előtt további 2 hónapos intenzív felkészítésben részesül.

Img 6224
Versenyhelyszín: a METRO Vevőakadémia tankonyhája (Fotó: Bakcsy Árpád)

Hamarosan további fotókkal és receptekkel jelentkezünk a Hagyomány és Evolúció döntőjéről.

Az MGE szakácsversenyeinek főtámogatója az

Otp klub x27

További támogatóink

Metro logo
Cookbooks.hu
Budaorsihalpiac dokk logo 1
Passion trade small 1
Bonex z%c3%b6ld feh%c3%a9r logo1
Karoly jozsef hentesbolt

2 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

Holtgasztro

Hatalmas élmény ilyen mesterművek elkészültét testközelből látni! Mindenki elleshet néhány elképesztő konyhai trükköt egy-egy ilyen eseményen!