Menü
Rövid URL

mge

III. Czifray – II. forduló

Tempura sutes img 4700
Fotó: Horváth Balázs/Chef&Pincér

A második fordulóval folytatódott a III. Czifray-versenykurzus, amelyet a Magyar Gasztronómiai Egyesület a formálissá vált, elaggott hazai mesterképzés alternatívájaként indított el. A Szinergia Szakiskola tankonyháján június 11-én tizenkét versenyző kétféle ételt tálalt:

  • a zöldség több arca: a főelem tempurázott zöldség és/vagy gyümölcs, a garnírung ugyancsak zöldség és/vagy gyümölcs
  • tányérdesszertként a szezon gyümölcseiből.

A tányérokat öttagú zöldségzsűri és öttagú gyümölcszsűri bírálta el, folyamatosan működödött a konyhai zsűri. Az alábbiakban a második forduló pontszámait közöljük ételenként és összesítve is, mely pontszámokba a konyhai munka és a tálalás időzítése is beleértendő. Közöljük továbbá a verseny eddigi állását.

Garai pille img 4775
Fotó: Horváth Balázs/Chef&Pincér

III. CZIFRAY-VERSENYKURZUS

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2016 végén hirdette meg a III. Czifray-versenykurzust. A selejtezők után tizenhárman maradtak versenyben. Miután Pércsi Alex kivált a versenyből, tizenketten folytatják a kurzust.

Az első selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A második selejtezőnapról szóló beszámoló ITT TALÁLHATÓ
A továbbjutottak névsora ITT TALÁLHATÓ
Az első forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK.
Az második forduló meghirdetett témái ITT TALÁLHATÓK

Dudas tempura img 4798
Fotó: Horváth Balázs/Chef&Pincér

A zöldségételek pontszámai

  • Ruff Dávid 401
  • Kovács Renátó 388
  • Garai Ádám 383,75
  • Dudás Péter 377
  • Pohner Ádám 351
  • Czifra Zalán 335
  • Sipos András 335
  • Kovács Antal 331
  • Jánosik Péter 303
  • Farkas József 282
  • Szalisznyó Tibor 281
  • Haraszti Zsolt 270
Garai pille img 4781
Fotó: Horváth Balázs/Chef&Pincér

A gyümölcsételek pontszámai

  • Garai Ádám 423
  • Sipos András 415
  • Ruff Dávid 409
  • Pohner Ádám 405
  • Kovács Renátó 376
  • Dudás Péter 374
  • Haraszti Zsolt 342
  • Farkas József 334
  • Czifra Zalán 333
  • Kovács Antal 304
  • Szalisznyó Tibor 303
  • Jánosik Péter 299

Hamarosan jelentkezünk a versenytányérok bemutatásával és receptekkel, a versenykurzus ősszel folytatódik.

A második forduló összesített sorrendje

  • Ruff Dávid/Fáma
  • Garai Ádám/Olimpia
  • Kovács Renátó/Fáma
  • Pohner Ádám/Kistücsök
  • Dudás Péter/Susogó
  • Sipos András/Susu
  • Czifra Zalán/Fáma
  • Kovács Antal/Budai Milieu
  • Farkas József/Könyvbár és Étterem
  • Haraszti Zsolt/Solier
  • Jánosik Péter/Borkonyha
  • Szalisznyó Tibor/Kanpai Izakaya

Sorrend a selejtezők és a második forduló után

  • Pohner Ádám/Kistücsök 2101
  • Garai Ádám/Olimpia 2099,25
  • Ruff Dávid/Fáma 2051
  • Sipos András/Susu 2023
  • Kovács Renátó/Fáma 1968
  • Dudás Péter/Susogó 1938
  • Kovács Antal/Budai Milieu 1833
  • Czifra Zalán/Fáma 1798
  • Jánosik Péter/Borkonyha 1693
  • Farkas József/Könyvbár és Étterem 1677
  • Szalisznyó Tibor/Kanpai Izakaya 1656
  • Haraszti Zsolt/Solier 1622

A zöldségzsűri tagjai:

  • Ordasi Krisztián szakoktató (Kecskeméti Szakképzési Centrum)
  • Mogyorósi Gábor séf (Lacikonyha)
  • Molnár B. Tamás MGE-elnök
  • Bernát Dániel séf (Rézkakas)
  • Ádám Csaba séf (Olimpia)

A gyümölcszsűri tagjai:

  • Takács Lajos séf (Nem kacsa)
  • Litauszki Zsolt szakács
  • Daniel O'Shea szakács
  • Cseh János szakács
  • Horváth Szilveszter séf (La Maréda)

A konyhazsűri tagjai:

  • Vidák Zoltán kreatív séf
  • Vomberg Frigyes szakács

Köszönjük a segítséget a helyszínt biztosító Szinergia Szakiskolának és önkéntesen segítő diákjainak, a zsűritagoknak, Dávid Sándor vezető szakoktatónak, Bakcsy Árpád fotográfusnak, Horváth Balázsnak, és a Magyar Gasztronómiai Egyesület támogatóinak.

A közhasznú egyesület köszöni mindazok hozzájárulását, akik adójuk 1%-át az MGE céljaira fordították, hozzájárulásukat a jövőben is szívesen fogadjuk.

MAGYAR GASZTRONÓMIAI EGYESÜLET
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
Bankszámla: 11701004-20216348
Adószám: 18116375-2-41

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.