Menü
Rövid URL

mge

III. Czifray – a harmadik forduló eredménye

Kacsa konyha img 5921
Kacsa a startnál (fotó: Horváth Balázs / Chef&Pincér)

A harmadik fordulóval folytatódott a III. Czifray-versenykurzus, amelyet a Magyar Gasztronómiai Egyesület a formálissá vált, elaggott hazai mesterképzés alternatívájaként indított el. A Szinergia Szakiskola tankonyháján 2017. október 1-én tizenegy versenyző két versenytányért tálalt.

Kacsa két fogásban

A feladat kiírása ITT. A két tányért kétszer öttagú kóstolózsűri bírálta el, folyamatosan működödött a konyhai zsűri.

Zs%c3%bcri v%c3%a1r img 5954
A Szinergia iskola tálalóterme (fotó: Horváth Balázs / Chef&Pincér)

Az alábbiakban a harmadik forduló pontszámait közöljük tányéronként és összesítve is, mely pontszámokba a konyhai munka és a tálalás időzítése is beleértendő. Közöljük továbbá a verseny eddigi állását.

Az első kacsatányér pontszámai

  • Pohner Ádám 419
  • Sipos András 395
  • Kovács Renátó és Dudás Péter 380
  • Ruff Dávid 366
  • Czifra Zalán 364
  • Garai Ádám 360
  • Kovács Antal 323
  • Haraszti Zsolt 322
  • Farkas József 307
  • Szalisznyó Tibor 272

A második kacsatányér pontszámai

  • Garai Ádám 428,75
  • Pohner Ádám 404
  • Kovács Renátó 366
  • Ruff Dávid 363
  • Sipos András 360
  • Czifra Zalán 339
  • Farkas József 338
  • Kovács Antal 332
  • Haraszti Zsolt 314
  • Dudás Péter 308
  • Szalisznyó Tibor 287
Kukta konyha img 5932
Fotó: Horváth Balázs / Chef&Pincér

A harmadik forduló összesített sorrendje

  • Pohner Ádám 823
  • Garai Ádám 788,5
  • Sipos András 755
  • Kovács Renátó 746
  • Ruff Dávid 729
  • Czifra Zalán 703
  • Dudás Péter 688
  • Kovács Antal 655
  • Farkas József 645
  • Haraszti Zsolt 636
  • Szalisznyó Tibor 559

Sorrend a harmadik forduló után

  • Pohner Ádám 2924
  • Garai Ádám 2888
  • Ruff Dávid 2780
  • Sipos András 2778
  • Kovács Renátó 2714
  • Dudás Péter 2626
  • Czifra Zalán 2492
  • Kovács Antal 2488
  • Farkas József 2322
  • Haraszti Zsolt 2258
  • Szalisznyó Tibor 2215

Hamarosan jelentkezünk a versenytányérokkal és receptekkel

A zsűritagok

  • Ádám Csaba séf (Olimpia)
  • Bernát Dániel séf (Rézkakas)
  • Cseh János szakács
  • Horváth Szilveszter séf (La Maréda/Győr)
  • Molnár B. Tamás MGE-elnök
  • Ordasi Krisztián szakoktató (Kecskeméti Szakképzési Centrum)
  • Daniel O'Shea
  • Pesti István séf (Platán)
  • Sárközi Ákos (Borkonyha)
  • Takács Lajos séf (Hilda)
  • a konyhazsűrizést Vidák Zoltán látta el

Köszönjük a segítséget a helyszínt biztosító Szinergia Szakiskolának és önkéntesen segítő diákjainak, a zsűritagoknak, Dávid Sándor vezető szakoktatónak, Pintér Árpád fotográfusnak, Horváth Balázs főszerkesztőnek (Chef&Pincér) és a Magyar Gasztronómiai Egyesület támogatóinak.

A közhasznú egyesület köszöni mindazok hozzájárulását, akik adójuk 1%-át az MGE céljaira fordították, hozzájárulásukat a jövőben is szívesen fogadjuk.

MAGYAR GASZTRONÓMIAI EGYESÜLET
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
Bankszámla: 11701004-20216348
Adószám: 18116375-2-41

III. CZIFRAY-VERSENYKURZUS

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2016 végén hirdette meg a III. Czifray-versenykurzust. A selejtezők és az első forduló után tizenketten maradtak versenyben.

Gomba konyha img 5948
Fotó: Horváth Balázs / Chef&Pincér

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.