Menü
Rövid URL

mge

Akció: karácsonyi halászos halászlé

Hal%c3%a1szl%c3%a9 kond%c3%a9rok tinusz 5975

December 19-én 12:00 óriág lehet rendelést feladni, átvétel Budán

A halászlevet az érsekcsanádi Rév csárdában főzi Kocsis Ferenc és Tinusz Gábor, december 23-án. Egy bográcsban négy adag fő egyszerre, egy dobozba is négy adag fér, így négy adagonként lehet előre megrendelni.

Nem préselt típusú, akasztói szikipontyból készül, amely a GaultMillau 2017 étteremkalauz megjelenésekor fogja megkapni a Magyar Gasztronómiai Egyesület Aranyszalag Minőség Tanúsítványát.

Hal%c3%a1szl%c3%a9 dobozzal 1414
Kis bogrács és doboz

A megrendelt mennyiséget december 24-én délelőtt 11 órakor lehet átvenni a Batthyány téri csarnok baloldalánál lévő parkolóban, utánvéttel (vagyis a helyszínen kell kifizetni).

A rendelést a gm@gaultmillau.hu email-címre kell küldeni, december 19-én 12.00-ig.

Egy doboz (azaz 4 adag) ára 11.000 Ft, mely ár tartalmaz:

  • 2,7 kg halászlevet pontybetéttel
  • a dobozt
  • a szállítást
  • külön dobozban négy adag házi készítésű bajai tésztát
Hal%c3%a1szl%c3%a9 t%c3%a9szt%c3%a1val 1418
Tűzrakás

Az érsekcsanádi Rév csárda

a GaultMillau 2014 étteremkalauzban „Kulináris örökség” kitüntetést kapott, mert „maradandó érdemeket szerzett abban, hogy egy hagyományos étel – ahogy ők mondják, a halászos halászlé – megmeneküljön az agresszív középszerűségtől".

Erős lángon főzik, a tüzet uszadékfából rakják, a lé mindig frissen, kis bográcsban készül – ahogy a dunai, ahogy a tiszai halászoknál évszázadok óta szokás volt.

Hal%c3%a1szl%c3%a9f%c5%91z%c3%a9s helyszineimg 5668
A főzés helyszíne

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.