Menü
Rövid URL

mge gasztrokultúra

A Bűvös Szakács konyhauniverzuma

Cimlap f%c3%9cllel bsz

Megjelent a Bűvös Szakács sorozat első kötete

Több mint szakácskönyv. Szórakozató konyha- és kultúrtörténet. Világutazás Párizstól Peruig – Bécs, Thaiföld, San Francisco, Toszkána, az ókori Egyiptom és a középkori Vikingföld érintésével.

Átdolgozott válogatás abból a cikkosorzatból, amely 2003–2011 között jelent meg a Magyar Nemzet hétvégi magazinjában; sokan ettől eredeztetik azt, amit a sajtó „gasztroforradalomnak” nevez. (A receptrész is jelentősen bővült és főzőbarát formába szerkesztve jelenik meg.)

A könyvbemutató hanganyaga ITT.
Megrendelhető online ITT, kapható a Líra és a Libri könyvesboltjaiban.
Telefonos információ: 06 70 370 7494 (MGE)

Ajánlások

00 borito hatlap kulso

Sajtóban megjelent

...Itt ugyan a rendszerváltás utáni magyar sajtó egyik legnagyobb hatású cikksorozatával van dolgunk, de még ez sem garantálna semmit, simán lehetnének ezek a cikkek ma, egy kötetbe gyűjtve érdektelenek, érvénytelenek, avasak... (A konyhauniverzum mágikus realizmusa)
Továbbiak ITT

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a magyar gasztronómiai forradalom a szerzőpáros köpönyegéből bújt ki, ahogyan annak idején Dosztojevszkij szerint a kora irodalma Gogoléból.
Továbbiak ITT

Elkezdődik Krisztus előttről, aztán egyszer csak nyakig ülünk a savanyú káposzta és James Cook kapitány történetében, amely tarkítva van az almás libamájtortácska receptjével.
Továbbiak ITT

Induljunk ki abból a gondolatból, amit Karácsony András filozófiaprofesszor, társadalomtudós mondott a könyv méltatásában, hogy a Bűvös Szakács egy gasztronómiai selyemút. De hogyan is épülnek fel ennek az útnak az építőkövei? Hogyan születtek ezek a történetek; térben, időben milyen kalandozásokat olvashat, aki kezébe veszi a kötetet?
Továbbiak ITT

Az emberiség történelme nyomon követhető az ételek-italok tükrében. Eddig magyar nyelvű kiadvány nem volt a témában.
Továbbiak ITT

Akit tényleg magas szinten érdekel a nemzetközi gasztronómia és a történelem, és szeretné azt élvezetes sztorikon keresztül megismerni, annak idén nem tudok jobb ajándékot elképzelni.
Továbbiak ITT

Irodalmi igénnyel használja a nyelvet, izgalmas gasztrosztorikat mesél a világ minden tájáról. Óriási tudás van benne fölhalmozva.
Továbbiak ITT

A malac fejét meg gyorsan vágjuk le
Továbbiak ITT

Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, hogy a Bűvös Szakács Konyhauniverzuma hiánypótló. De miért csak most jelenik meg? – Interjú Molnár B. Tamással
Továbbiak ITT

Olvastak már sztorizós szakácskönyvet? Most született egy ilyen. A viszkis, sörös fejezettel matinézunk.
Továbbiak ITT

A konyha. A világmindenség. Meg minden. Hiánypótló, kihagyhatatlan, kötelező darab.
Továbbiak ITT

Bűvös receptek utazással fűszerezve
Továbbiak ITT

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

tavernaro

Annak idején létezett két népszerű blog:a "Medwe" és a "Hej szakácsok".Előbbit egy műkedvelő,utóbbit egy szakács szerkesztette-tulajdonolta.Sok élvezetes/és kevésbé élvezetes beszélgetést folytattunk/folytattam ezeken.Próbáltam érvelni,magam is műkedvelőként,hogy mennyire korszerűtlen az oktatás nálunk,mennyire fontos lenne a jó minőségű alapanyag,hogy technológiákat kéne ismerni,nem recepteket magolni,hogy mennyire gyatra nálunk a vendéglátás színvonala.Aztán megjelentek Bittera Dóra és Molnár B. Tamás és várva várt cikkeiket olvasva egyre könnyebb volt érveket találni a vitákban.Sok minden történt azóta. Ők beírták magukat a magyar gasztronomia történetébe.Látva munkásságukat abban is hiszek,hogy a tönkretett magyar mezőgazdaság feltámasztásában is szerepet fognak vállalni(Aranyszalag!)Van még itt feladat bőven,sok erőt hozzá!